Sångundervisning

                 

                            "Att undervisa i sång kan vara minst lika roligt som att sjunga själv"


Sånglektioner - körhelger - sångkurser!


Sånglektioner - privat sångundervisning.


Hur vill du utveckla din röst och vad har du för mål med din sång? Till studion i södra Stockholm välkomnas alla röstlägen i alla stadier av utveckling. Du kan vara solist, korist eller helt enkelt bara intresserad av att sjunga. 

Jag jobbar företrädesvis med klassisk sångteknik. Min undervisning är systematiskt och grundligt och jag strävar efter ett naturligt och sunt sångsätt som låter vackert och öppnar för musikaliskt uttryck. Övningar ska vara enkla och lättfattliga så att du enkelt ska kunna öva mellan lektionerna, ibland med hjälp av video- eller ljudfiler. 

Frånsett det rent tekniska arbetar vi vidare med exempelvis repertoarutveckling, sångligt uttryck och musikalisk gestaltning.

Välkommen till en provlektion!

Körhelger - ensemblecoach


På vilket sätt skulle just din kör eller ensemble vilja utvecklas? 

Man kan samlas en körhelg eller kördag eller arbeta på ordinarie reptid, gärna med en uppföljning efter en tid. 

Ofta vill man arbeta med vokaltekniken för bättre körklang, dynamik och omfång samt utvecklar lyssning, frasering och förmåga till musikaliskt uttryck. Vi kan titta på uppsjungning, instuderingsmetoder, textanalys o.s.v.

Jag arbetar strategiskt och börjar med det mest grundläggande först och jobbar sedan vidare i moment som hela tiden ska vara begripliga för både körledare- och medlemmar. Efter kursen ska ni ha förmåga att själva arbeta med uttryck och teknik. Verktygen för detta kan sammanfattas i ett dokument och ljud- och videofiler. 


Exempel på ensembler jag jobbat med: Mora kammarkör, Luleå kammarkör, The baroque conspiracy i UppsalaBrännkyrka motettkör, Högalid vokalensemble m.fl.

Kurser i sång - Masterclass


Jag håller återkommande sångkurser runt om i landet; i egen regi, i skolor eller församlingar. Kurserna sker ofta i masterclass-format där undervisningen sker öppet inför gruppen. Förutom ren röstteknik arbetar jag också med textanalys och musikalisk gestaltning. Kursen kan avslutas med en redovisning eller konsert.

Utifrån varje enskild elevs förutsättning vill jag hitta vägar att förbättra både sångteknik och sångligt uttryck samt stärka förmågan att arbeta vidare efter avslutad kurs.

Exempel på kurser: Sångkurser i Nacka, Masterclass på Framnäs folkhögskola i Piteå och Timrå församling, Kurs i musikalisk gestaltning vid Immanuelskyrkan i Stockholm. Sakral sång Kulturama i Stockholm